Summa sidvisningar

onsdag 13 juli 2011

Chocolate chip cookies

En annan trevlig present våra amerikanska gäster hade med sig var äkta chocolate chips. Nu har Carol lärt Ida hur man gör äkta Chocolate chips cookies.
Vi använde de amerikanska bakmått som jag köpte i USA för två år sedan, så vi slapp räkna om.
Titta vilken fin kakdeg!
En annan användbar present är den här lilla skopan som skopar upp precis rätt mängd deg för varje cookie. Man kan också använda den till att göra kulor av tex. melon.
Här är de uppskopade och redo att sättas in i ugnen.
Och så här ser de ut 8 minuter senare när de kommer ut ur ugnen.
Mmmm, de smakar heeelt fantastiskt! Särskilt när de fortfarande är lite varma och chokladen är mjuk och krämig.

Recept:


Man blandar först de torra ingredienserna.
2 och 1/4 cups vetemjöl, (ev. lite mer)
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljextrakt

Sedan blandar man det andra med elvisp
1 cup smör som har stått framme och mjuknat
3/4 cup vitt socker
3/4 cup farinsocker
(1 tsk vatten om man använt vaniljsocker och inte flytande extrakt)
2 ägg, som vispas ner ett i taget

Efter det vispar man ihop de torra ingredienserna med de andra.

Sedan rör man försiktigt ner
2 cups chocolate chips

Skopa upp degen eller klicka ut den på en bakpappersklädd plåt.

In i ugnen med 200 graders värme ca 8 min.

Låt svalna något och njut sedan gärna cookiesarna med ett glas kall mjölk till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar